Rygestop

Allerførst vil jeg ønske tillykke med beslutningen om at holde op med at ryge. Det er simpelthen det bedste, en ryger kan gøre for at bevare sundheden og styrke den. Der kommer hurtigt en bedring af sundheden, især lungesundheden. Allerede to måneder efter rygestop falder risikoen for lungebetændelse efter en operation således til en trediedel.

For kvinder går der omkring tre år, før risikoen for mange sygdomme er den samme som for ikke rygere. For mænd går der omkring fem år. Der vil dog stadig være en lidt forhøjet risiko for kræft, men langt mindre end for rygere, der har en ti gange så stor risiko for at få kræft. Lytteren vil også blive kønnere af at holde op med at ryge.

Det er et problem, at mange rygere tager på, når de holder op med at ryge. Men det kan modvirkes ved blot at gå en ekstra tur på en halv time dagligt og ved at lade være med at klistre sit pålæg fast på brødet. Og man skal have nok af det gode fedt fra først og fremmest olivenolie, fed fisk og fiskeolie, avocado, hørfrøolie og natlysolie. Herved kan man dels lettere omsætte fedtet og dels nedsætte sin appetit. Det er ikke fedt, man bliver fed af, men sukker og stivelse.

Det er en god idé at beslutte sig til at motionere mere. Når nikotinen er ude af kroppen, vil den også fungere meget bedre, så man kan holde til mere og langt bedre få luft.

Men det er ofte den måde, man bruger sin krop i hverdagen på, der giver noget. Fx at gå på trapper i stedet for at bruge elevator. Gå i stedet for at bruge bussen så meget, og i det hele taget gøre livet lidt mere besværligt for sig selv. Motion ude giver også masser af frisk luft.

Det er desuden de færreste, der undgår at tabe sig, hvis de sørger for at få de se(x)ks om dagen – seks gange 100 gram grønt og frugt, der desuden nedsætter risikoen for sygdom

og forlænger det gode liv meget. Det er også de færreste, der er gået over på Fit for Life kosten, også kaldet skillekosten, der ikke taber sig. Den går grundlæggende ud på ikke at spise protein (æggehvidestof) sammen med stivelse som fx brød, kartofler og pasta. Den har bl.a. Lene Hansson skrevet om i sine bøger.

De, der begynder at spise efter deres blodtype, taber sig også, hvis de har brug for det (Dr. Peter D’Adamo: Spis efter din blodtype). Blot det at undgå mælkeprodukter og hvedeprodukter kan hjælpe de fleste til at tabe sig. Det er i det hele taget vigtigt at spise sundt og varieret for at bevare sundheden.

Det er godt med et tilskud af vitaminer og mineraler, som tobakken har tæret på.

Altså et godt vitamin-mineral præparat, fx Omnimin eller Spektro.

Sennepsfrø, der sætter forbrændingen i vejret og indeholder vigtige næringsstoffer. Det gør grøn thé også, og den kan fås som tabletter eller pulver fra Pharma Green, hvis man ikke kan lide at drikke den.

Der findes også et specielt tilskud til folk, der er holdt op med at ryge – Nicolight, der ikke indeholder nikotin, men grøn thé ekstrakt, tangmel, æbleeddike og det beroligende baldrianekstrakt. Cypar, der er ekstrakt af artiskokblade, kan styrke leveren og hjælpe med afgiftning af kroppen.

En forudsætning for at holde op med at ryge er, at man virkelig VIL det. Det gælder alle metoder.

Man kan med fordel vælge akupunktur, øreakupunktur eller medicinsk hypnose.

Hvis trangen til røg bliver for stærk, kan det homøopatiske præparat Tabacum D6, der dryppes i munden, tage trangen meget effektivt.

Lobelia er også en mulighed.

En meget god måde at slutte med tobaksrygning er ”Allen Carrs Easyway – det lette rygestop”. Det er et kursus på 5 timer, incl. opfølgningskurser efter behov. >De er forskellige fra første kursus og varer 2-3 timer. Man må ryge under kurset. Der er fuld garanti: røgfri eller pengene tilbage, men det forudsætter, at man følger alle tre kurser indenfor tre måneder. Kurset koster 1.500,- kroner, incl. opfølgningskurserne.

I kurset får man lært at gennemskue ”fordelene” ved rygning, træning i at håndtere abstinenserne på en ny måde og vil opleve rygestoppet som en lettelse. Kurset afsluttes med en dybdeafspænding, som fæstner oplevelsen af rygestoppet i underbevidstheden.

Der er ikke behov for hverken nikotinerstatninger eller træstespisning.

For yderligere oplysninger kan man kontakte Mette Fønss. Tlf. 5190 3536.

E-mail: mette@easyway.dk Hjemmeside: www.easyway.dk

Comments are closed.